Thursday, April 9, 2009

Hvitkalkede murer

I dag fant jeg fram Heydi Hvit, blandet den ut i ei bøtte med vann og gikk ut for å kalke murene ved terrassen…

2009-04-09 (84)
Ja. Det var noen år siden sist jeg hadde kalka lecamurene ved terrassen, men jeg skjønte ikke hvor stygge og misfargede de var før jeg begynte å stryke på ny kalk! Heldigvis tok jeg ingen “før-bilder”, og det er jeg glad for, for denne gangen er det mye hyggeligere bare å vise “etter-bildene”!

2009-04-09 (82)

Her er det lille “mur-bedet” som vi passerer på vei ut og inn når vi er på Sørlandet. Her står det en stor, deilig blåregn (Wisteria), noen aldeles herlige keiserkroner som snart vil være i blomst, en vortemelk som har vært fin i flere år, men som ser ut til å være over høyden. – I tillegg er bedet fylt av lysegule krokus ‘Cream Beauty’ om våren.
Men, det står også en hvit blåregn der og to fylte juleroser.

2009-04-09 (88)

Joda, det ser litt bart og nakent ut foreløpig, men det kommer seg dag for dag! – Bare følg med og se!

2009-04-09 (71)

I hjørnet ved trappa er høyden på bedet bare en enkel lecablokk, og bedet er et vårbed med mengder av juleroser og løkblomster. – Julerosene står fantastisk flott disse dagene – og påskeliljene er sprekkeferdige!2009-04-09 (78)

Orientjuleroser, påskeliljer – og en trofast liten svibel helt nede til venstre i hjørnet av bildet. – Eller, – det var en, men nå er det visst ei hel tue ser jeg! – Koselig!

2009-04-09 (76)

Og dette er den største orientjulerosetua vår! Den står ved bunnen av trappa, og dermed får vi se den hver gang vi skal ut eller inn! – I tillegg står den og ønsker familie, venner og kjente velkommen når de kommer på besøk! – Det er en fantastisk plante, som er vakker i mange uker – og den frør seg, – så det er bare å passe på å få flytta unna “barna” og gi dem gode vokseplasser andre steder i hagen – eller hos andre som er glad i hage og blomster!
Men se på muren også da! – Ganske fin og hvit nå, – ikke sant? (Og det er som med så mye annet, – hadde jeg husket hvor fort det faktisk gikk å gjøre det, så hadde jeg gjort det for lenge siden!)

Fortsatt god påske!

Knut Olav

No comments:

Post a Comment