Thursday, October 2, 2014

Frø og internett

De fleste av oss som er glad i hagen vår prøver før eller senere å få fram planter fra frø. – Det har mange fordeler: Du får ofte kjøpt en pose med frø for samme prisen som en enkelt plante på hagesenteret – og lykkes du og får fram ti planter er det jo lett å regne ut hvor mye penger man sparer på det!
En annen positiv ting er gleden over å følge hele prosessen fra frø til ferdig plante – den har en verdi som vanskelig kan settes prislapp på!
En ulempe kan være at det tar tid! Hvis du sår stauder tar det gjerne en sesong før plantene blomstrer, så hvis man har det travelt får man heller kjøpe ferdige planter!

Men når man av og til har oppdaget en plante man har lyst på, – og ikke finner den på noe hagesenter, – da er det å så selv kanskje den eneste muligheten!

Jeg skal ikke drive reklame for noen spesiell frøforhandler her i dette blogginnlegget, men sier bare: Åpne en konto på eBay og skaff deg en paypal-konto (det er ikke så vanskelig) – der får du tilgang til frø av omtrent alt du kan tenke deg – og litt til!
Jeg har bare gode erfaringer med å kjøpe frø gjennom eBay, frøene ankommer vanligvis i løpet av kort tid, og de er vanligvis relativt rimelige, selv om du betaler frakten fra avsender.

Jeg har kjøpt “heirloom”tomater og fått flotte planter, bambus som har spirt fint, busker som jeg ikke har funnet på noe hagesenter – og ikke minst stauder. Det blir lett mange planter, og de som blir for mange kan man gi bort eller selge – eller man kan plante litt flere i sin egen hage enn det man hadde tatt seg råd til hvis man skulle kjøpt plantene ferdige.

Anbefaling gitt.

Knut Olav

No comments:

Post a Comment